Silkė Matjes (šaldyta) 280 g
€6,90
Nuostabaus skonio Matjes silkės filė be odos, su uodegos segmentu.Jos skonis švelnus, lengvai pasūdyta, kvapas ypatingas, tikras. Silkė sužvejota Šiaurės Rytų Atlanto vandenyne. Žvejybos įrankis: žiedinis žvejybinis tinklas.
Šios silkės ypač populiaros Olandijoje. „Matjes“ reiškia jauna, „nekalta“ neneršusi silkė. Šios silkutės pagaunamos pirmaisiais jų gyvenimo metais, dar nesubrendusios ir belytės, vadinasi nėra susidarę nei ikrai, nei pieniai. Matjes silkė labai riebi, tikras omega 3 riebalų rūgščių šaltinis, bręstant šių rūgščių mažėja, dėl to jaunos jos pačios vertingiausios ir skaniausios.
Šviežios Matjes silkės nėra pardavinėjamos. Tik pagautos jos yra užpilamos jūros sūrumo sūrymu ir tada iš kart užšąldomos. Tai yra būtina tam, kad žūtų visos bakterijos. Atlaidinta silkė jau yra paruošta vartoti.
Sudedamosios dalys: Silkė (ciupea harengus), druska. Produktas šaldytas. Atšildžius laikyti +2 +5 laipsn. temp. ir suvartoti per 3 dienas.
Kilmės šalis: Norvegija
Energinė vertė 718 kJ/ 173 kcal
Riebalai 16-22 g iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2,5 g
Angliavandeniai 0 g iš kurių cukrų 0 g
Baltymai 12 g ; druska 2g