Lyg ką tik šventėme žiemos šventes, žiūrėk jau ir pavasaris, o kartu su juo ir viena gražiausių pavasario švenčių – Šv. Velykos. Su nekantrumu laukiame kada susitikę su artimasiais skanausime velykinius patiekalus ir švęsime atėjusį pavasarį!
Kiekviena šalis turi Velykų tradicinius patiekalus, ne išimtis ir Lietuva. Net gi skirtinguose mūsų šalies regionuose gaminami skirtingi tradiciniai patiekalai. Tačiau, kartais taip norisi sulaužyti tradicinius rėmus ir pasimėgauti kitokiais, neįprastais skoniais. Paruošėme Jums kelis įdomius ir netradicinių pavyzdžius ir štai ką netradiciško siūlo pasigaminti The Meat Point.
Dažnas neįsivaizduojame švenčių be sočių mėsos patiekalų. Vienas tokių nekasdieniškų patiekalų orkaitėje keptas Segovijos pieninis paršelis su bulvėmis ir daržovėmis. Paskrudintas iki aukso rudumo spalvos, jo mėsa, tiesiogine to žodžio prasme, krenta nuo kaulo. Minkšta, kvapni, kremiška, be galo sultinga ir traški mėsa – tai naujas skonių potyris. Patikėkite tikrai paliks įspūdį tiek pats kepimo procesas tiek skonis. Apsilaižysite pirštus!
https://www.meatpoint.lt/produktas/segovijos-pieninis-parselis-visas-saldytas/
Deraza Iberico kiauliena dar viena išskirtinio skonio juodos kiaulės mėsa. Puikus pasirinkimas ragaujant kitokią ir tikrai išskirtinę kiaulieną. Puikius šventinius pietus galite pasigaminti pasirenkant Deraza Iberico kiaulienos sprandinę, nugarinę arba riebesnę “secreto” dalį.
Jautienos mėgėjams naujų skonių suteiks aukštos kokybės Wagyu jautienos steikai. Japoniška, australietiška Wagyu jautiena – aukščiausia kokybė. Kepti šiuos steikus galime tiek kepsninėje, tiek ant keptuvės, pagardinant netradiciniais padažais ir daržovėmis. Jautienos marmuringumas yra tai, kas daro ją ypatingą. Liksite nustebę mėsos mikštumu, aksominiu skoniu ir tekstūra. Tikrai nekasdieninis ir išskirtinis patiekalas šventėms.
https://www.meatpoint.lt/produktas/japoniskos-jautienos-kagoshima-steikai-2×150-g-saldyti/
Įprastai ant šventinio stalo matome mėsos vyniotinius ir įvairias mišraines, mes siūlome šiuos užkandžius pakeisti į kitus išskirtinio skonio užkandžius, tad leiskime sau pasimėgauti patiekalais, kurių skonis įsimins ilgam. Foie gras – ančių ar žąsų kepenėlės, taip pat jų paštetai suderinti su įvairių skonių čatniais, karamelizuotais svogūnais ir skrudinta duona sukurs nuostabaus skonio rafinuotus užkandžius. Antienos Foie gras rutuliukai „Bombonese“ pagardinti medumi ir smulkintais migdolais – tobulas užkandis ir tikras delikatesas.
O kokios gi šventės be deserto, tiesa? Italijoje tradicinis Velykų pyragas Colomba neatsiejama šios šventės dalis. Lietuvoje šis gardumynas vis labiau pavergia tautiečių širdis. Jis savo receptūra labai panašus į kalėdinį Panettone pyragą, o jo balandžio forma simbolizuoja taiką. Toks pat minkštas, purus, aromatingas ir iškirtinio skonio keksas. Jeigu dar neragavote, būtinai rekomenduojame tai padaryti!
Pasidžiaukime atėjusiu pavasariu ir atgyjančia gamta, nebijokime eksperimentuoti virtuvėje ruošiant gardžius patiekalus bei užkandžius savo velykiniam stalui. Lai šios Šv. Velykos bus kiek kitokių, ne visai tradicinių ir naujų potyrių kupinos šventės su pačiais artimiausiais žmonėmis. O mes džiaugiamės galėdami praturtinti Jūsų šventinį stalą naujais ir unikaliais skoniais.
Šilto, skanaus ir taikaus pavasario!
The Meat Point parduotuves rasite PLC Panorama Vilniuje ir PLC Mega Kaunas